Kamp.Jaspille Début de Rêve ( Jaske) NJK'11, JW'11, BW'15

Plaatsingsdatum: 13-okt-2009 0:34:09

In januari 2011 kwam een derde hond in onze roedel, Jaspille Début de Rêve, een lichtgekleurde Pyr, waarvan ons later duidelijk werd, via keurmeester Alain Pécoult, dat deze kleur officieel 'seigle' (gerst) genoemd werd en men die niet zo vaak ziet.

Onze attente Jaske
Jaske attent én in diepe rust

Heerlijk puppy dat weet wat slapen is Drachtige Jaske 11-2012

De naam Jaspille is afgeleid van Jasse, wat de occitaanse naam is voor een schuilhut voor herders en vee in de bergen. Jaspille betekent dus eigenlijk schuilhutje.

Ook met Jaspille bezochten wij tentoonstellingen en zij behaalde in 2011 het Nederlands Jeugd Kampioenschap. Voorts werd zij in Amsterdam op de Winnershow beste junior teef en mag daarom de titel JW'11 (Jeugd Winster) voeren. In juli 2013 werd Jaske opnieuw het beste teefje en werd daarmee NL kampioen.

Verder werd zij in 2015 Benelux Winster, waarmee ze zich kwalificeerde voor de Crufts in Engeland.

Jaske is een heerlijk enthousiaste en open hond, die juist in dat enthousiasme erg onstuimig kan zijn. Ze vindt alles leuk, mensen, kinderen, honden, noem het maar op. Ook toen ze haar eerste nest had gekregen had ze er alle vertrouwen in dat de mensen die hier in huis komen alleen maar goede dingen voorhebben met haar puppy's...heel bijzonder dus..

Zij kreeg op 19 december 2012 haar eerste nest met 4 prachtige gezonde puppies.

Op 1 oktober 2014 kreeg ze haar 2e nest waarin 5 puppies geboren werden.

Op 15 september werd het 3e nest geboren, 1 reutje en 4 teefjes

Verder zijn haar heupen beoordeeld als HD A en is haar DNA profiel vastgelegd.

Jaske is 4 oktober 2017 gedekt voor haar 4e en laatste nestje.

Helaas woont Jaske niet meer bij ons. De confrontatie tussen oma en kleindochter waren té heftig om de 2 samen in huis te houden. Maar ze heeft een heerlijk thuis gevonden in een jong gezin met kinderen waar ze heel gelukkig is.