Aubell

Aubell, het harlekijn herdertje rechts op de foto boven, was onze eerste Pyr. Nadat we al even bij Joke en Ron Rooding op de lijst stonden, wezen zij ons op een nestje van een particuliere fokster, waar een dochter van Jessica, Djazzy Début de Rêve drachtig was. Het teefje was gedekt door Aubisquebleu de Val d'Ares. (voor stamboom van Aubell zie links onder aan deze pagina).

Emma koos Aubell, die het kleinste en eigenwijste uit het nest was: een parmantige kleine dame. Helaas had ze 2 gebreken: ze was een ondervoorbijtster en ze had een knik in de staart. Voor Emma niet belangrijk, want ze zocht een hond als gezelschap en niet om mee te fokken. Het was vooral het karakter en de kleur die haar aanspraken.

Haar naam is de naam van een edelvrouwe uit Zuid Frankrijk, die in de tijd van de hoofse liefde door minnestrelen bezongen werd.

3 weken oud 6,5 weken oud Emma en Aubell op basiscursus

Aubell is een heerlijke en mooie hond, ondanks haar mankementen, die een echt Pyr karakter heeft. Ze is erg intelligent, houdt van werken en is terughoudend naar vreemden. Als je haar negeert en haar zelf naar je toe laat komen is er niets aan de hand, maar ál te enthousiaste mensen laat ze weten niets te voelen voor een aai..... Een hond met voorkeuren dus die onvoorwaardelijk trouw is aan ons, Emma voorop natuurlijk!!

We hebben Aubell 2 jaar geleden laten steriliseren, waarna haar vacht nog veel mooier is geworden.

Inmiddels is Aubell oud geworden. Ze heeft staar en is zo goed als blind. Gelukkig werkt haar gehoor nog wel behoorlijk goed. De leeftijd speelt haar parten, de coördinatie van haar bewegingen is niet meer goed en ze is duidelijk aan het dementeren.

Helaas ging haar toestand in november zo hard achteruit dat we haar moesten laten gaan.

Op 21 november 2016, bijna 13 jaar oud is ze over de regenboogbrug gegaan.

Wij zijn verdrietig, maar ze zal altijd op haar eigen speciale wijze bij ons blijven....

La grande Dame... (2012) In de sneeuw, heerlijk.....(2007) Nog altijd even waaks (2012)