Kamp. Dosse Début de Rêve NVK'12, VW'12, BVW'15

Dosse werd geboren op 13 oktober 2004 in de kennel van Ron en Joke Rooding. Zij had nog 2 broertjes, maar liet zich niet door hen ondersneeuwen, integendeel ze had steeds het beste plekje. Een echt hondje dus voor Olga.

De meest rechtse dus.. Trots als een pauw!! 4,5 maanden oud

Dosse namen we mee naar shows, in de hoop dat ze haar NL kampioenschap zou halen. Ze vond dat showen niet altijd geweldig, maar als ze haar beste beentje voorzette was ze een prachtige hond. En inderdaad sleepte ze regelmatig een prijs is de wacht en won uiteindelijk 4 x CAC, wat betekent dat ze het beste teefje was en werd daarmee NL kampioen. Een internationaal kampioenschap was toen nog niet mogelijk, omdat er dan een werkproef werd gevraagd en ik haar niet als politiehond wilde opleiden. Tegenwoordig is dat wel mogelijk, maar voor Dosse niet meer weggelegd.

In november 2012 hebben we haar op de Winnershow in Amsterdam weer eens uitgebracht in de veteranenklasse en ze kreeg daar 1 uitmuntend waarmee ze de titel Veteranen Winster 2012 (VW'12) verdiende.

We hebben een aantal pogingen gedaan om met haar een nestje te fokken, maar dat is helaas niet gelukt. We hadden de pech dat ze maar eens in de 12-13 maanden loops werd en we te laat begonnen, waardoor ze na 2 pogingen te oud was.

Dosse is een prachtige hond, die voor ons ontzettend lief is, maar die naar kinderen nogal wantrouwend is geworden, helaas. Slechte ervaringen hebben haar zo gemaakt en we hebben het er nooit helemaal uit gekregen. Werken vindt ze heerlijk en we hebben met haar heel wat gehoorzaamheidscursussen gedaan. Zoals uit de foto hieronder blijkt is ze ook dol op schapen...

Ze is in 2011 gesteriliseerd en daarmee rustiger geworden en nog altijd 'een plaatje'...

Bovenstaande foto's zijn genomen tijdens de initiatie op de schapen bij de CABP/CLPH (Belgische rashondenvereniging voor Pyreneese Herders) door Françoise Préat.

Dosse VW '12 in Amsterdam. Foto: Veerle Vlerick.

Dosse geniet van haar oude dag. Nog behoorlijk gezond van lijf en leden houdt ze iedere stap die we doen in de gaten. Het is een trouwe en heel aanhankelijke hond die soms heel nadrukkelijk aanwezig kan zijn. Kroelen doet ze het liefst en daarnaast is het op avontuur gaan in onze grote tuin een van haar hobby's. Verder neemt ze als het nodig is Aubell onder haar hoede....

Op de KCM van de PHC werd ze dit jaar voor de 3e keer beste teef bij de veteranen en voor de 2e keer de beste Veteraan overall.

Ook op de grote clubmatch van de Franse rasorganisatie voor Pyreneese honden (RACP), die jaarlijks in Argeles Gazost gehouden wordt, werd Dosse 2 x beste veteraan teef en ging ze de erering mee in voor de beste teefvan de Pyreneese Herders.