Wie zijn wij...

Wij zijn Olga van Kollenburg en Emma Janzing, die in 2002 tijdens een sabbatical voor het eerst kennis maakten met het ras Berger des Pyrénées, in het gewoon Nederlands: de Pyreneese Herdershond.

Hondenliefhebbers waren we al, al was het vele jaren geleden dat Olga's laatste hond, een Bouvier, gestorven was. Aangezien Emma veel vrije tijd kreeg, vonden we dat het tijd werd voor een nieuwe hond....maar van welk ras?

Aangezien wij beiden actief waren in de kanosport, leek het wel handig om een wat kleine tot middelgrote hond te kiezen, die eventueel ook kon meevaren.

Foto genomen door persfotograaf van de Mindener Zeitung tijdens de 2 jaarlijkse tocht 'Weser-bergland Ralley' op de Weser, met Dosse en Aubell in de Canadees

Toen wij tijdens de sabbatical in Lourdes belandden, zagen wij op de camping een hond die ons erg aansprak. We werden dikke maatjes met hem en zijn eigenaren. Het bleek een Labrit te zijn, sterk verwant aan de Pyreneese herder, die ze uit een asiel in Tarbes hadden gehaald. Een heerlijke hond, waar we meteen helemaal weg van waren. Een paar maanden later kregen we via de campingeigenaar het adres van deze mensen en ze bleken ook nog eens vlak bij ons te wonen, het contact was dus zo gelegd. Zij hadden zelf ook Pyr's gehad en waren de eersten die ons wegwijs maakten op dit gebied.

Februari 2004 kwam de eerste 'Pyr' bij ons in huis, een harlekijntje Aubell genaamd. Emma had dit hondje gekozen uit het nest, de kleinste én de eigenwijste. Zij is op 21 november 2016 overleden.

Intussen waren we aan het wachten op een tweede teefje, uit de kennel Début de Rêve van Ron en Joke Rooding. Dat werd Dosse Début de Rêve, die 10 maanden later onze roedel kwam uitbreiden.

Vervolgens kwam in januari 2011 Jaspille (Jaske) Début de Rêve als 3e hondje in de roedel.

Na het overlijden van Aubell wilden we opnieuw een pup in huis nemen. Dat werd de kleindochter van Jaske, Néouvielle du Début de Rêve, roepnaam Vielle. Zij werd 21 januari 2017 geboren in de Gers aan de voet van de Pyreneeen in de Kennel van Joke Rooding uit een dochten van Jaske. Er is met haar veel leven in de brouwerij gekomen......

Meer over de honden kunt u lezen in de pagina's met hun naam....